Lähteen taloLähteen talo sijaitsee Kivijärvellä, keskellä Suomea 130 kilometriä Jyväskylästä luoteeseen. Nimensä kunta on saanut kauniista ja puhdasvetisestä Kivijärvestä. Pihapiirimme on yksi Kivijärven kirkonkylätaajaman harvoja säilyneitä maatilojen pihakokonaisuuksia, johon kuuluvat päärakennus, pihatupa (väen- ja leivintupa), kolme aittarakennusta, hirsinavetta ja sauna.

Päärakennus ja pihatupa ovat Kivijärven vanhimpia rakennuksia, molemmat 1800-luvun alkupuolelta. Päärakennuksen tiedetään toimineen sairaalana suurten nälkävuosien aikaan 1860-luvulla. Pihatupa eli Punainen tupa on alkujaan ollut savupirtti, mistä kertovat mustat seinähirret.

Kivijärven kunta muisti kunniakirjalla Lähteen talon omistajia Risto ja Maija-Leena Piispasta "perinteen vaalimisesta ja esi-isien työn kunnioittamisesta" vuonna 1999. Lähteen pihapiiri on myös saavuttanut valtakunnallisessa perinnepihakilpailussa kunniamaininnan vuoden 2003 syksyllä.

Lähteen talo tarjoaa ihanteellisen ympäristön perhe- ja yritysjuhlille, jotka suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa hänen toiveitaan vastaaviksi, kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen, vierasta ja luonnon parasta ajatellen. Juhlien yhteyteen oman lisänsä tuo tunnelmallinen hevosajelu talvisin reellä ja kesäisin kieseillä.

Pihapiirin vanhat, romanttiset aitat tarjoavat yösijan noin kymmenelle vieraalle, ja päärakennukseen majoitamme yhdestä kuuteen vierasta. Saunan löylyt hellivät tilauksesta joko Lähteellä tai savusaunalla läheisellä Penttilän kylällä. Ruokailun tai esimerkiksi iltapalan järjestäminen on myös siellä mahdollista.